Eerste blog!

Posted Leave a commentPosted in KinderAtelier, Ruimtelijk Vormgeven

Welkom op de vernieuwde website! Het cursusjaar is voorbij. We beginnen weer in de tweede schoolweek van de basisschool. In de zomerperiode zal ik met tusenpozen wat werk van cursisten uit het afgelopen jaar plaatsen.
Vandaag begin ik met een keuze uit het werk, gemaakt door de kinderen van 8 t/m 11 jaar, uit de groep ruimtelijk vormgeven bij Maartje Vermeij. Per opdracht plaats ik één werkstuk van een willekeurige cursist.
In de groep ruimtelijk vormgeven wordt gewerkt met allerlei materialen zoals klei, hout, recyclebaar afval, metaal, stof etcetera. Dit jaar is begonnen met fantasiefiguren uit de sfeer van Jeroen Bosch, waarbij allerlei materiaal gebruikt mocht worden; ook zijn er mooie bloempotten bekleed met mozaïek, er zijn maskers gemaakt, geïnspireerd op aboriginal art; er zijn vilten dieren in elkaar genaaid...nouja...kijk zelf maar! Deze cursus is uitstekend geschikt voor alle creatieve knutselliefhebbers. We maken bij voorkeur geen kant-en-klare knutseltjes. Het is de bedoeling dat de kinderen hier zelf creatieve oplossingen bedenken en met allerlei materialen en gereedschappen leren omgaan.