Sluiting Atelier tot nader bericht…

Posted Posted in Uncategorized

Helaas is ons atelier sinds kerst 2020 gesloten wegens corona-lockdown. Hoewel de scholen weer begonnen zijn, de winkels voorzichtig de deuren openen, mogen wij nog niet herstarten. Het wijkcentrum waar wij onze lessen aanbieden, is gesloten voor activiteiten.

We kijken er reikhalzend naar uit, iedereen weer te mogen begroeten!
Je kunt je intussen wel aanmelden voor onze lessen, je krijgt bericht van ons en we houden je op de hoogte!
Mail ons: ateliersreeshof@gmail.com

Stichting Ateliers Reeshof tijdens de coronacrisis

Posted Posted in Uncategorized

Vanaf 11 maart zijn er geen lessen meer gegeven. Wanneer deze hervat kunnen worden is nog onduidelijk. Het wijkcentrum waar wij ons lokaal hebben, is nog gesloten tot tenminste 20 mei. Zodra wij bericht hebben dat we weer in ons lokaal mogen, zullen we met de kinderlessen beginnen, tijdens welke we extra hygiënemaatregelen zullen nemen. Cursisten krijgen hierover persoonlijk bericht. Wilt u een aanmelding doen voor een kind, jongere of volwassene, maak dan a.u.b. gebruik van ons aanmeldformulier. U wordt dan op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

 

Afsluiting expositie cursisten

Posted Posted in Uncategorized

In de etalages van Winkelcentrum Heyhoef én in de koffieruimte van het Wijkcentrum waren van 17 t/m 25 augustus tekeningen, schilderijen en ruimtelijke werkjes van onze cursisten te zien.

Er was ook een wedstrijd aan gekoppeld: WIE IS DE REMBRANDT VAN DE REESHOF? Bezoekers van het winkelcentrum konden een stemformulier invullen. Men kon een stem uitbrengen op 3 werken: één van een kind, één van een jongere en één van een volwassen cursist. Voor de winnaars waren er mooie prijzen, beschikbaar gesteld door tekenmaterialen speciaalzaak ANTOON DE JONG BV en Stichting Ateliers Reeshof.

En wie waren de winnaars??

Op 25 augustus vond de prijsuitreiking plaats, tijdens de verenigingenmarkt op winkelcentrum Heyhoef, door cursus-lerares Bernadet Willemen en wethouder Oscar van Dusschooten. In de kindergroep is de eerste prijs (cadeaubon van €50,-) gewonnen door Sem Doomen; de tweede prijs (bon van 30,-) was voor Krijn Brinkhof en de derde prijs (bon van €20,-) voor Sophie Heutinck! Bij de jongeren ging de eerste prijs naar Noa van Helmond, de tweede prijs was voor Queeny van Waterschoot en de derde prijs was voor Jasper Bouwknegt. Ook zij kregen de cadeaubonnen van Antoon de Jong. De prijs voor de volwassenen (bon van €50,-) ging naar Twan Remmers.We wensen alle winnaars veel plezier met hun prijs en danken de enthousiaste stemmers en de winkeliersvereniging van winkelcentrum Heyhoef voor de medewerking, met name BRUNA, D-Reizen, Riccio kappers en Visspecialist Timmers!

En wie wint volgend jaar deze prijzen??? Kom je meedoen?

Voor meer informatie over onze cursussen en voor aanmelding: www.ateliersreeshof.nl

 

 

Wie is de Rembrandt van de Reeshof?

Posted Posted in Uncategorized

12,5 jaar Stichting Ateliers Reeshof!

Het begon in 2006 als “Het KinderAtelier”, een initiatief van Thea Vuijk, Jeannette Nijenhuis en Bernadet Willemen, die het belangrijk vonden dat er een mogelijkheid kwam voor kinderen in de Reeshof om kunstzinnig bezig te zijn. Er kwamen 6 lessen voor een groepje van 10 kinderen in zaal Stockholm van Wijkcentrum Heyhoef, om het eens te proberen, en daarna is het niet meer gestopt.
Al snel moest er gesplitst worden naar twee groepjes voor twee interessegebieden: tekenen/schilderen en ruimtelijk vormgeven. In 2007 werd het clubje een stichting en daarmee een officiële organisatie onder leiding van Jeannette en Bernadet. Doelstelling: toegankelijke en betaalbare lessen beeldende vorming aanbieden van goede kwaliteit voor kinderen vanaf 7 jaar.
Inmiddels telt de stichting zo’n 50 cursisten en bieden we wekelijks lessen aan voor iedere leeftijdscategorie, dus ook voor jongeren en volwassenen!
En nu dan een jubileum!
Natuurlijk mag dat niet onopgemerkt voorbijgaan. We hebben daarom besloten onze cursisten te laten schitteren met hun werk middels een expositie die net zo toegankelijk is als onze cursussen: in de etalages van Winkelcentrum Heyhoef én in de koffieruimte van het Wijkcentrum zullen van 17 t/m 25 augustus tekeningen, schilderijen en ruimtelijke werkjes van onze cursisten te zien zijn.
Er is ook een wedstrijd aan gekoppeld: WIE IS DE REMBRANDT VAN DE REESHOF? Bezoekers van het winkelcentrum kunnen een stemformulier invullen (te verkrijgen en in te leveren bij BRUNA en D-REIZEN); ze kunnen een stem uitbrengen op 3 werken: één van een kind, één van een jongere en één van een volwassen cursist.
De cursisten kunnen mooie prijzen winnen die beschikbaar gesteld zijn door tekenmaterialen speciaal-zaak ANTOON DE JONG BV en de Stichting Ateliers Reeshof. Maar ook de stemmers kunnen een prijsje winnen: uit de inzenders worden drie prijswinnaars getrokken die een leuk presentje ontvangen. De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking vinden plaats op 25 augustus tijdens de festiviteiten op het winkelcentrum.
Stichting Ateliers Reeshof wenst het winkelend publiek veel genoegen met het bekijken van de mooie werkstukken! Onze cursisten wensen we veel succes met de expo en wij verheugen ons alvast op de start van komend cursusjaar!

Atelier Reeshof voor volwassenen groeit.

Posted Posted in Atelier Reeshof

Sinds september 2018 is de groep volwassen cursisten behoorlijk gegroeid. We openen daarom op vrijdagochtend een nieuwe groep voor beginners en gevorderden, zodra er voldoende aanmeldingen zijn.
Voor beginners is er een lesplan met oefeningen en uitdagingen op maat, zodat je de mogelijkheden van allerlei teken- en schildermateriaal leert kennen en je bewust wordt van de mogelijkheden van compositie en kleur. Er wordt gewerkt naar waarneming en vanuit de fantasie, abstract en figuratief. Uiteindelijk ga je steeds meer je eigen weg ontdekken, waarbij je de eerder geleerde technieken kunt toepassen.
Gevorderden worden begeleid bij hun eigen creatieve ontwikkeling.
De lessen zullen worden gegeven door Bernadet Willemen.

Voor vragen kun je mailen naar ateliersreeshof@gmail.com of bel met Bernadet: 06 360 25 373

KinderAtelier tekenen/schilderen en ruimtelijk vormgeven

Posted Leave a commentPosted in KinderAtelier, Uncategorized

De eerste helft van het cursusjaar zit er op. We hebben ons mogen verheugen in een toenemende belangstelling.
De kindergroep tekenen en schilderen heeft zich verdubbeld en ook de groep ruimtelijk vormgeven groeit gestaag.
Er zijn mooie dingen gemaakt en er is met heel veel plezier en toewijding gewerkt. We kijken er tevreden op terug en verheugen ons op 2019!
Wat is er zoal gedaan? Bij tekenen/schilderen is geoefend in tekenvaardigheid. Lijnvoering en arcering kwamen aan bod. We hebben ons verdiept in de alleroudste afbeeldingen, door mensen gemaakt in grotten; we hebben geschilderd als van Gogh, zelfportretten gemaakt en onze fantasie de vrije loop gelaten met draken en halloween-voorstellingen, met illustraties maken bij een gedicht over regen; er is geëxperimenteerd met materiaal en technieken voor een collage, en we hebben stempels gemaakt. Dat alles is te zien in de kleine selectie afbeeldingen hieronder.
De groep ruimtelijk vormgeven heeft vissen gemaakt in keramiek in prachtige kleuren geglazuurd, robots van hout en mensfiguren uit ijzerdraad, omwikkeld met tape en bronskleurig beschilderd.
Kijk voor meer afbeeldingen van elk project op onze facebook-pagina.

 

JongerenAtelier ruimtelijk 2017-2018

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

Elke donderdag van 17:15 uur tot 18:30 uur, wordt er in de les van Jeannette gewerkt met allerlei materialen om objecten te maken.
Dat kan zijn: klei, metaal, hout, vilt, papier, karton, afvalmateriaal, gevonden voorwerpen...en daar worden mooie, interessante, grappige, ontroerende, knappe objecten van gemaakt. Zie de foto's! Na de vakantie gaan we door, hopelijk met nieuwe cursisten erbij, want deze groep is nog klein. Dus wat let je? Kom een jaartje meedoen en verras jezelf met wat je met je handen en je fantasie kunt maken. Natuurlijk word je vakkundig begeleid door Jeannette zodat je alles leert over gereedschappen en je tot goede resultaten komt.

Atelier Reeshof, voor volwassenen 2017-2018

Posted Leave a commentPosted in Uncategorized

Wat is het toch jammer dat we zo weinig cursisten hebben in deze groep...nieuwe cursisten zijn heel hartelijk welkom! We zijn laagdrempelig, je hoeft niet ervaren te zijn en je zult verrast zijn over je vorderingen.
Er is met plezier gewerkt dit jaar en de resultaten zijn ernaar! Het afgelopen cursusjaar is, om te beginnen, naar het thema 'De fabriek' gewerkt.
Naar aanleiding van dit thema werd in allerlei technieken gewerkt, volgens ieders eigen associaties.
De kennismaking met linosnede beviel goed, ook in meerdere drukgangen. Het is arbeidsintensief maar als het drukken dan eenmaal begint zijn er zoveel varianten mogelijk dat de produktie groot en verrassend is. En altijd blijft het zinvol om naar model te tekenen en voorwerpen naar de waarneming op papier te zetten, in combinatie met abstractie. Een fijn jaar was het!