JongerenAtelier

JongerenAtelier tekenen/schilderen 2017-2018

Dit cursusjaar was de 12+ groep tekenen/schilderen vol bezet met 11 enthousiaste cursisten. Een van hen gaat na de zomervakantie een kunstopleiding volgen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). We wensen haar enorm veel succes en plezier daar!
In de Jongerengroep zijn de cursisten wat vrijer om zich een eigen doel te stellen. Af en toe worden ze daarin onderbroken door een kortlopende oefening zodat ze kennismaken met andere technieken, dit om te voorkomen dat ze vastlopen en steeds hetzelfde doen, datgene waar ze zich veilig bij voelen. Er is uitdaging nodig om je eigen mogelijkheden te ontdekken.
Afgelopen dagen heb ik wat eindexamenexposities van Kunstacademies bekeken, in Utrecht en Breda, om op de hoogte te blijven van wat daar gebeurt en om met mijn lessen zo goed mogelijk daarbij aan te sluiten. Jongeren met ambities richting beeldende kunst zijn bij ons op het goede adres als ze een portfolio willen maken voor de toelating daar. Aansluitend toon ik hier wat werk van de afgelopen periode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *